Centrum Wiedzy ALAB laboratoria

Polifenole – czym są i jakie mają właściwości?

Polifenole to związki organiczne znane z silnych właściwości przeciwutleniających i przeciwzapalnych. Co należy o nich wiedzieć?

Nasi Eksperci

Agata Strukow
Agata Strukow

lekarz

Elwira Zawidzka
Elwira Zawidzka

specjalista mikrobiologii medycznej

Martyna Lewandowska
Martyna Szalińska

diagnosta laboratoryjny

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bądź na bieżąco z naszymi artykułami!

Zapisz się na newsletter i zyskaj pewność, że nie umknie Ci żaden ciekawy artykuł! Poinformujemy Cię też o najnowszych akcjach profilaktycznych w naszym e-sklepie.

Dysbioza, choroby przewodu pokarmowego

spot_img

Dieta i suplementacja

Polifenole – czym są i jakie mają właściwości?

Polifenole to związki organiczne znane z silnych właściwości przeciwutleniających i przeciwzapalnych. Co należy o nich wiedzieć?

Soplówka jeżowata – właściwości i działanie leczniczego grzyba

Soplówka jeżowata to grzyb, który stosuje się w medycynie chińskiej. Jakie jest jego działanie i czy każdy może korzystać z jego właściwości?

Beta-alanina – co to jest i jakie pełni funkcje w organizmie?  

Beta-alanina to aminokwas, którego źródłem jest mięso i ryby. Jak działa i kiedy ją suplementować? Sprawdź nasz artykuł o beta-alaninie.

Dieta niskosodowa – zasady, jadłospis. Dla kogo jest wskazana?

Na czym polega dieta niskosodowa? Sprawdź, dla kogo jest wskazana i przekonaj się, jak możesz łatwo zmniejszyć ilość soli w diecie.

Czym są flawonoidy? Właściwości, działanie, źródła

Dowiedz się więcej na temat flawonoidów: czym są, gdzie występują, i jak mogą przyczynić się do lepszego zdrowia i witalności.

Dieta bezglutenowa u osób bez celiakii – czy ją stosować?

Dieta bezglutenowa to podstawa leczenia takich chorób jak celiakia czy ataksja glutenowa. Jednak czy mogą ją stosować osoby zdrowe? Sprawdź!
spot_img