Centrum Wiedzy ALAB laboratoria

Właściwości jogurtu naturalnego. Jak wybrać jogurt z dobrym składem?

Jakie są właściwości jogurtu naturalnego? M.in. obniża poziom cholesterolu LDL i wspomaga perystaltykę jelit. Czytaj dalej!

Nasi Eksperci

Agata Strukow
Agata Strukow

lekarz

Elwira Zawidzka
Elwira Zawidzka

specjalista mikrobiologii medycznej

Martyna Lewandowska
Martyna Szalińska

diagnosta laboratoryjny

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Bądź na bieżąco z naszymi artykułami!

Zapisz się na newsletter i zyskaj pewność, że nie umknie Ci żaden ciekawy artykuł! Poinformujemy Cię też o najnowszych akcjach profilaktycznych w naszym e-sklepie.

Dysbioza, choroby przewodu pokarmowego

spot_img

Dieta i suplementacja

Właściwości jogurtu naturalnego. Jak wybrać jogurt z dobrym składem?

Jakie są właściwości jogurtu naturalnego? M.in. obniża poziom cholesterolu LDL i wspomaga perystaltykę jelit. Czytaj dalej!

Jak czytać składy na etykietach produktów spożywczych?

Na etykietach produktów znajdują się m.in. wykazy składników, data minimalnej trwałości. Co jeszcze można z nich wyczytać? Sprawdź!

Biała dieta – czym jest i kiedy należy ją stosować?

Biała dieta polega na czasowym wyeliminowaniu produktów bogatych w błonnik i intensywnie barwiących. Czego jeszcze należy unikać? Sprawdź!

Co jeść przy biegunce a czego unikać? Dieta biegunkowa

Dieta w biegunce powinna być łatwostrawna i nie podrażniać przewodu pokarmowego. Co jeść przy rozwolnieniu? Czego unikać?

Korzyści i zagrożenia związane z metodą BLW 

Na czym polega metoda BLW i czy jest bezpieczna dla dzieci? Przeczytaj o sposobie rozszerzania diety u niemowląt.

Adaptogeny – czym są i jak działają na organizm?

Adaptogeny to naturalne substancje roślinne, które m.in. zwiększają odporność na stres. Jak działają i czy są bezpieczne? Czytaj dalej.
spot_img